praktijkinformatie

De praktijk is iedere werkdag geopend van 8 tot 17 uur. Op woensdag avond is er een avondspreekuur.

Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken.

Afspraken:

U kunt voor het maken van een afspraak op het (avond)spreekuur, of voor het maken van een belafspraak, de praktijk bellen op werkdagen bij voorkeur tussen 8 en 10:30 uur. Voor spoedgevallen is de praktijk de hele dag bereikbaar.

Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Voor elke afspraak wordt 10 minuten gerekend. Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda.

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

Op woensdagavond is er vanaf 19 uur een avondspreekuur bij een van de huisartsen. Dit is voor afspraken waar geen spoed bij is. De praktijk is tijdens  het avondspreekuur telefonisch niet bereikbaar. Het avondspreekuur is op afspraak.

Herhaalrecepten:

Voor herhaalrecepten kunt u de assistente bellen tussen 8 uur en 10:30 uur. U kunt ook het lege doosje met etiket bij de balie afgeven.

U kunt herhaalrecepten via deze website aanvragen. Klik op item herhaalrecepten aan de rechterkant van de site. Tijdens vakanties van de praktijk zal deze link niet aanwezig zijn.

De medicijnen liggen de volgende werkdag klaar bij de apotheek.

Telefonisch spreekuur:

Voor eenvoudige vragen en bespreken van uitslagen kunt u gebruik maken van het telefonisch terugbelspreekuur. Dat heeft als voordeel dat u niet naar de praktijk hoeft te komen.

U kunt 's ochtends tussen 08.00 - 10.30 uur bellen met de assistente, die kijkt of de uitslag binnen en/of uw vraag geschikt is voor het telefonisch terugbelspreekuur. De huisarts belt u terug tussen 13.30 - 14.00 uur.

Visite aanvragen:

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u te ziek bent, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent.

De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt.

In de praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter.

Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

Geografisch zorggebied: 

Het zorg gebied van de praktijk is de gemeente Oudewater. Omliggende dorpen en buurtschappen als Hekendorp, Papekop, Hoenkoop en Hoge Brug behoren hier ook bij. De grens van aanbod van huisartsenzorg wordt bepaald door aanbod van huisartsenzorg in de aangrenzende gemeentes als Montfoort, Linschoten, Haastrecht, Polsbroek, Driebruggen en Benschop.